Angvik (05/2005)

Angvik
HOVEDDATA
Lengde o.a. 15,60 m
Lengde p.p. 13,73 m
Bredde 5,50 m
Dybde i riss h.dk. 2,95 m
Passasjerkapasitet 70
Bruttotonnasje 70 t
Nettotonnasje 28 t
Endelig er den nye sundbåten i Kristiansund «Angvik» på plass i byen. 4. juni ble den døpt med Erica Wilde som gudmor.

Kristiansunderne har ventet lenge på at den nye sundbåten skulle komme til byen.  Den er bygd ved Gryfia Stettin i Polen som bygg nr. PN 05. Det tok litt tid med å skaffe transport, men 24. april var den fremme. Allerede så tidlig som 15. januar overtok Kristiansund Kommunale Sundbåtvesen KF båten. Prislappen var på ca 4 millioner kroner. Den gamle sundbåten «Rapp» skal beholdes, mens «Nordsund» er solgt for en halv million kroner og skal gå i trafikk mellom Bolærne og Tønsberg. Waves IFT AS ved Egil Hammersland har tegnet «Angvik», som har plass til 70 passasjerer. 40 er det plass til på hoveddekk og 30 på soldekket. En ballastkjøl måtte sveisest på, for at antall passasjerer på soldekket skulle bli godkjent. Sundbåten er selvfølgelig også tilpasset handikappede og med ekstra lem fremme, kan den legge til flere plasser enn sundbåtene har kunnet tidligere. Båten er sertifisert i henhold Sjøfartsdirektoratet fartsområde II.

MASKINERI Hovedmotor ombord er en Volvo Penta dieselmotor på 250 hk, tilkoblet Helseth vribart propellanlegg via Sabb reduksjonsgir type HVP 83E.

DIVERSE Det er en Furuno radar type M-1832 ombord, kompass fra Silva Sweden AB og VHF fra Sailor type RT 2048. Båten er utstyrt med overvåking av salong og maskinrom.
UTSTYRSLISTE
Hovedmotor: Volvo Penta 250 hk Møre Båtservice
Gir: SABB HVP 83E Møre Båtservice
Propellanlegg: Helseth 3H80-900 HS Møre Båtservice
Manøversystem:   Møre Båtservice
Sidepropell:   Vetus
Generatorsett: GHS 14S1 10 kW Vetus
Brannvarsleanlegg: Servofighter 4 Zenitel Marine
Ankervinsj:   Vetus
Møbler:   Modell Møbler
Redningsflåter:   DSB
Redningsvester:   Regatta
El.tekn. konsulent:   YIT