Øyvakt (01/2006)

Øyvakt
HOVEDDATA
Lengde 20,30 m
Bredde 4,85 m
Passasjerer 12
Smøla kommune har fått sin nye ambulansebåt «Øyvakt». Båten ble levert fra Brødrene Aa AS i Hyen 3. januar i år. Dette er bygg nr. 242 fra verftet og tredje gang de leverer båt til Smøla kommune.

RASKEST I KLASSEN Fartøyet er det tredje ambunalsefartøyet som er bygget etter den nye byggemetoden vacuum injisert karbon sandwich. Fartøyet skal ivareta en krevende og viktig funksjon i helsevesenet i de såkalte HAST-kommunene (Halsa, Aure, Smøla, Tustna). Dette dekker strekningen Kristiansund-Trondheim, en strekning som til tider kan være svært utfordrende både farvanns- og værmessig. Fartøyet er med sine 44,5 knop det desidert raskeste fartøyet i sin klasse. I tillegg kan det by på svært gode arbeidsforhold både for lege og mannskap med et lydnivå på 70 desibel i sykelugar og 64 i styrehus.

SYKELUGAR Sykelugaren inneholder alt av moderne utstyr for stabilisering, diagnostisering og overvåking av pasienter og er i tillegg innrettet som et «landlig» legekontor med venterom og konsultasjonsavdeling. Denne delen er utformet i tett samarbeid med Helse Nordmøre og Romsdal. Båten har også tre hvilelugarer og fellesrom for mannskap.

MASKINERI Maskineriet består av to MAN D2482 LE 404 EDC dieselmotorer, som er koblet til to Hamilton HM 461 vannjeter, via Twin Disc gir. Solheim Diesel har levert et 220 volts strømaggregat. Brannslukkeanlegget er av type Inergen. Akutt utrykning skal kunne skje i minimum 44 knop og båten skal holde en servicefart på 38-39 knop ved 75% effektuttak.

ELEKTRONIKK JRC JMA-5325 og JRC JMA-5310BB radare, C-map kart, Simrad AP 50 autopilot, Simrad HS50 GPS gyro, Furuno GP-32 GPS, Furuno FCV-582L ekkolodd, Lino kartsystem, Gill vindmåler, Jotron UAIS TR-2500, Skanti VHF1000 DSC, Simrad AXIS 50 GMDSS, Skanti VHF, Jotron Tron 40S Epirb, Steenhans ETB-10 kommandoanlegg.
UTSTYRSLISTE
Hovedmotor: 2xMAN D2842 LE 404 DEC 956 kW Mancraft
Gir/Vannjet: 2xTwinDisc 2xHamilton HM 461 Progress Ingeniørfirma
Brannslukkeanlegg: Inergen Zenith Elektro
Elektriske installasjoner:   Harvest Elektro
Kjernemateriale:   Diab International
Karbonfilter:   Devold AMT
Vinyliester:   Reichhold
Stoler:   WestMekan
Sykelugar med utstyr:   Medinor
Lanterner:   Tranberg
Ankervinsj:   MB Hydraulikk
Rednings-/sikkerhetsutstyr:   Brude Safety
El-teknisk konsulent   Industritjenester
Elektronisk utstyr:   Oddstøl Elektronikk
Interiørarbeid:   Fjordesign/Brødrene Aa
Varme-/ventilasjon:   Naustdal Blikk