Siwa (03/2006)

Siwa
HOVEDDATA
Lengde o.a. 12,23 m
Bredde 4,06 m
Vidar Hareide, Eidsdal på Sunnmøre fikk sin nye Selfa Speedsjark 40’ WB, levert fra Selfa Arctic Trondheim den 16. februar. Hele båten er støpt med ny vakuum støpeteknologi. Sjarken fikk navnet «Siwa» og er bygg nr. 171 fra verftet.

FISKE OG TURISTTRAFIKK Hareide skal bruke fartøyet til fiske med dorg og garn, samt til turisttrafikk i Geirangerfjorden. Fartøyet erstatter rederens 35' plastsjark som er solgt gjennom Selfa's «Bytt-til-nytt system. Fartøyet er godkjent etter norske regler for merkeregisterte fiskefartøy over 6 meter. Foruten god marsj- og toppfart, har fartøyet god stabilitet ihht regelkravene.

NY STØPETEKNOLOGI - Alle hoveddeler er støpt med ny vakumstøpeteknologi. Produktene blir lettere og sterkere. Støpeprosessen er lukket, slik at båtbyggerne utsettes for mindre styrengass som vanligvis avgis med åpne prosesser, sier adm. dir. Erik Ianssen i Selfa Arctic Trondheim A. Det er port på styrbord side for lettere adgang for passasjerer. Det er montert midtskott for å kunne føre fisk i bulk, som særlig er aktuelt ved makrelldorging. «Selfa Kontroll» Ballastsystem gjør det mulig for skipperen å styre fartøyets trim og totalvekt fra et panel i styrehuset. Levegg er montert på babord side.

MASKINERI Motoranlegget er levert av Nogva Scania, og består av en Nogva Scania DI 12 66M EMS 11,7 liter motor, 600 hk v/2.200 o/min. Twin Disc MG-5114A med sluregir og Helseth vripropelleranlegg. Våt eksos. Ekstra 100 Amp dynamo. Elektrisk anlegg er montert av verftet og godkjent av Elpro AS.

DEKK Av fiskeutstyr/hydraulikkanlegg er det en garnhaler og garngreier m/arm er levert av Smådal Mek Verksted. Garnhaler er en Rapp Hydema HMH 700 kg mikrohaler Garngreieapparat er Rapp Hydema HGA-005 med Smådal arm. 15 hk Sleipner sidepropell styres fra dekk.

INNREDNING Fartøyet har messe på dekk for 6 personer. Det er montert Selfa Dørkvarmeanlegg i styrhus, lugar og på toalett. Det er montert skipsgulv i lugar og styrhus.

ELEKTRONIKK Elektronikk er levert og montert av Furuno Norge AS og består av Furuno Navpilot-500 autopilot , Furuno FCV-1100 ekkolodd, Furuno CRT M-1833 radar, Simrad VHF, Nokia 810 mobiltelefon, Kartsystem påkoblet GPS og ekkolodd. Elanlegg montert av verftet.

VERFTET Selfa Arctic skal framover levere flere fiskefartøy. Det er lansert følgende nye modeller i det siste: Selfa 30' med bredde 3,42 mtr og fartspotensiale opp til 25 knop, Selfa Kystsjark 35' med ny bredde 4,06 meter, Selfa Speedsjark 35' med ny bredde 4,06 meter, Selfa Kystsjark 40' med ny bredde 4,06 meter og integrert bulb. På grunn av alle produktendringene og introduksjon av nye modeller flyttes nå en del av produksjonen til Selfa Arctic Rødskjær AS. Der skal det i løpet av året etableres 20 nye arbeidsplasser for å dekke etterspørselen etter nybygg.
UTSTYRSLISTE
Hovedmotor: Scania Di 12 66M EMS 11,7 l 600 hk v/2200 rpm Nogva Motorfabrikk
Gir: Twin Disc MG-511A m/sluregir Nogva Motorfabrikk
Propell:   Helseth vripropellanlegg Nogva Motorfabrikk
Sidepropell: 15 hk Sleipner Motor
Garnhaler/garngreier:   Smådal Mek. Verksted
Garnhaler: HMH 700 kg Rapp Hydema Syd
Garngreier: HGA-055 med Smådal arm Rapp Hydema Syd
Elektronisk utstyr:   Furuno Norge
Redningsutstyr:   Erling Haug
Lyskaster: SH310 Norselight
Puter&styrestol:   Reder