Ludvik (11/2008)

Ludvik
HOVEDDATA
Lengde o.a. 14,95 m
Bredde 7,00 m
Dybde i riss 2,00 m
Spanteavstand 0,50 m
Bergen Group Risnes AS leverte 26. juni oppdrettskatamaranen «Ludvik» som bygg nummer 168 til Lerøy Midnor AS, 7247 Hestvika.

STÅL OG ALUMINIUM Båten er en standard Risnes-båt med asymmetrisk skrog og bygget i stål med aluminium overbygg. Styrehuset er plassert helt forut. Fartøyet er bygget som glattdekker og har svinerygg forut og skansekledning rundt dekk.

MASKINERI Fremdriftsmaskineriet består av to Nogva Deere dieselmotorer, hver på 330 hk, plassert en i hvert skrog. Hver av motorene er via Nogva reduksjonsgear koblet til Nogva vripropellanlegg. Propellene på båten er utenbords beskyttet med kurv og bøyle slik at båten kan operere inntil oppdrettsfortøyningene uten å bli påført skade. Styremaskinen er fra Rolls Royce AS type Tenfjord. Hydraulisk sidepropell type SP 550 er levert av Sleipner Motor AS.

DEKK På dekk er det montert en tre tonns capstan fra Rapp Hydema Syd AS, samt en fem tonns capstan fra Tenfjord Industrier AS. En 32 tonns kran type Palfinger PK 32080(M)D er levert av Bergen Hydraulic AS.

DIVERSE Colt AS har levert vinduer og Norpro dører. Trelasten AS har stått for innredning og det er benyttet Glava/Rockwool som isolasjonsmateriale og Fibopaneler er benyttet i innredningen. Flak AS har hatt pumpeleveransen. Norselight har utstyrt Risnesbåten med lyskastere, mens Tranberg har levert lanterner. Firemanns redningsflåte er levert fra Erling Haug AS. Vest Elektro AS har utført elektriske installasjoner. Det elektroniske utstyret omfatter VHF, Furno ekkolodd, kartplotter, Simrad autopilot og Pioneer radio/cd stereo.
UTSTYRSLISTE
Hovedmotor: 2xNogva Deere, 330 hk Nogva Motorfabrikk
Reduksjonsgir:   Nogva Motorfabrikk
Propellanlegg:   Nogva Motorfabrikk
Styremaskin:   RRM Steering Gear - Tenfjord
Sidepropell: SP 550 Sleipner Motor
Capstan: 3 tonn Rapp Hydema Syd
Capstan: 5 tonn Tenfjord Industrier
Kran: Palfinger PK 32080(M)D Bergen Hydraulic
Vinduer:   Colt
Dører:   Norpro
Innredning:   Trelasten
Isolasjonsmateriale:   Glava/Rockwool
Paneler:   Fibo
Pumper:   Flak
Lyskastere:   Norselight
Lanterner:   Tranberg
Redningsflåte: 4-manns Erling Haug
Elektriske installasjoner:   Vest Elektro