Camilla (06/2019)

Publisert: 18.06.2019 kl. 00.00 | Oppdatert: 18.06.2019 kl. 11.50
Foto: Joachim Hellenes
Foto: Joachim Hellenes

Camilla ble 15. april overlevert fra Risnes Marine Craft AS til NRS Farming på Espevær. Fartøyet er verftets byggenummer 212. 

Camilla er bygd med katamaranskrog i aluminium, og er av type Kalven 8. Dette er verftets niende båt av denne typen. Lokale oppdrettere på Vestlandet er kundegruppen, heter det i en pressmelding fra Risnes Marine Craft. Camilla brukes som en typisk lokalitets-/røkterbåt.

SKAPER ARBEIDSPLASSER
– Det er gledelig at oppdrettere på Vestlandet satser på båter bygget her i Rosendal. Dette skaper gode verftsarbeidsplasser og vil gi et servicetilbud for oppdrettsbransjen. Vi takker for den tilliten som NRS Farming, Tombregruppen, Osland Havbruk, Firda Sjøfarmer og Lingalaks viser oss, uttaler daglig leder Ronald Refvik Hellenes i pressemeldingen.

FLERE BÅTER I VENTE
Risnes Marine Craft har for tiden tre båter på beddingen på verftet i Rosendal, som skal leveres fremover mot sommeren. Risnesbåtene har gjennom 30 år vært den mest solgte arbeidsbåten i oppdrettsnæringen, heter det i pressemeldingen. Rundt 160 båter har blitt levert til ulike oppdrettsselskaper gjennom årene.

MASKINERI OG UTSTYR
Camilla er utrustet med to Iveco- motorer på 200 hk hver, levert fra Frydenbø Industri AS. De sørger for at båten når en toppfart på 14 knop.Videre er her en baugpropell fra Sleipner Motor AS, og på dekk står en Palfingerkran fra Bergen Hydraulic AS samt dekksvinsj og nokkevinsj fra Tenfjord Industrier AS. Det er montert Raymarine navigasjonsutstyr og autopilot om bord.

UTSTYRSLISTE
Hovedmotor: 2xIveco á 200 hk Frydenbø
Baugpropell:   Sleipner
Kran:   Bergen Hydraulic
Dekkvinsj:   Tenfjord Industrier
Capstan:   Tenfjord Industrier
Navigasjonsutstyr:   Raymarine
Autopilot:   Raymarine

Kurt W. Vadset

redaksjon[a]maritimt.com

Lignende skip