Highland Bugler (07/2002)

Publisert: 03.03.2002 kl. 14.34 | Oppdatert: 06.03.2017 kl. 14.08

 
Brattvag Skipsverft leverte 21. oktober plattform supplyfartøyet «Highland Bugler» til Gulf Offshore N.S. Ltd, Aberdeen. Skipet har byggnr. 94, og overlevering skjedde i Aberdeen.

«Highland Bugler» er et plattform supplyskip av type UT 755, som verftet har bygget mange av tidligere. Designarbeidet er gjort av Rolls-Royce Marine AS.

Skipet har en total lengde på 67 meter. Skroget er bygget ved Aker Brattvaags egen datterbedrift Aker Tulcan i Romania, og som vanlig har byggeoppdraget også gitt arbeid til en lang rekke underleverandører.

Anvendelig

Markedssjef Endre Sandnes ved Aker Brattvaag karakteriserer det som et meget anvendelig skip, og forteller at etter hvert har forskjellige Aker-verft bygget over 30 av denne typen.

- Og det betyr både at vi etter hvert har fått en ganske god rutine på dette, og også at rederiene som har tatt imot skipene har vært fornøyd, sier han.

«Highland Bugler» er ganskel lik de øvrige fartøyene som er bygget, men «vi legger jo på litt ekstra for hver gang», sier Sandnes.

«Highland Bugler» ble overlevert fra Brattvaag Skipsverft på dagen etter kontrakten, dvs. tirsdag 15. oktober. Fra verftet gikk skipet direkte til Aberdeen, der det var dåp fredag 18.

- Med mye folk, sier markedssjef Endre Sandnes, som etter hvert har vært med på mange overleveringer og dåper av skip til Gulf Offshore. Fra dåpen gikk skipet direkte inn i arbeid i Nordsjøen, og foreløpig skal det arbeide på spotmarkedet.

- Generelt er det stor etterspørsel etter skip av denne typen. De er jo først og fremst «fraktebåter», med god kapasitet på dekk og i ulike tanker.

Sandnes forteller også at alle supplyskipene som verftsgruppen har levert har hatt jevnt med oppdrag, og at det har vært populære båter. Gjennom høsten har ratene i Nordsjøen vært uvanlig høye, og selv om de fikk et fall utover i oktober tror Sandnes at det fortsatt vil være mulig å drive med offshorefartøy i Nordsjøen.

- Men på den annen side er det en tendens til at flere rederier nå sender fartøy ut av Nordsjøen og til andre områder, som for eksempel Vest-Afrika, Brasil osv. Årsaken er dels at en del rigger i Nordsjøen er gått ut av oppdrag. Men det skyldes også at det er kommet en ny skatt på britisk side, og det har ført til at oljeselskapene er blitt mer forsiktig med å investere, sier Sandnes, og understreker - med klar adresse til norske politikere - at dette viser hvor følsomt markedet er for endringer i rammebetingelsene.

Kim Idar Giske

redaksjon[a]maritimt.com

Lignende skip