Giganten Normand Oceanic

Normand Oceanic
Foto: © Harald M. Valderhaug.

STX OSV Brattvaag leverte i begynnelsen av april «Normand Oceanic» til Solstad Rederi AS. Skipet er type Aker OSCV 06 L og er designet av STX Europe Design. «Normand Oceanic» er det største fartøyet som er bygd i Brattvåg.

BYGGINGEN Vi i Maritimt Magasin har fulgt byggingen av «Normand Oceanic». I vårt videoarkiv: video.maritimt.com kan du se når skroget ankom Brattvåg, når offshorekranen ble løftet om bord, størrelsen på hovedmotorene, helikopterdekket bli løftet på plass, offshorekranen blir testet og til slutt en samlingsvideo hvor dåpen også er med.

FARTØYET
«Normand Oceanic» er designet for operasjoner verden rundt. Skipet har et skrog med lav motstand, som er designet for høy fart med lavt forbruk. Spesielt gode sjø- og stasjoneringsegenskaper trekkes også fram, sammen med god manøvrerbarhet, høye kapasiteter og god stabilitet. Det er lagt stor vekt på sikkerheten om bord, med separate maskinrom og gode muligheter for fortsatt drift, selv ved brann eller oversvømmelse. Les hele omtalen her.

Les også om følgende nybygg som er levert:

Arnold
Hiiumaa
Johs. Blank
Polar Duke
Siddis Mariner
Sjøvåg
Skandi Neptune
Trolltind