Sjoborg gikk rett fra dåp og ut i jobb

Sjoborg
Havyards byggenummer 106, Sjoborg, lå majestetisk til ved kai i Bergen før den storstilte dåpen med 200 gjester tilstede. Foto: Per-Jan Brekke.

Færøværinger og nordmenn smilte om kapp med vårsolen da 200 gjester deltok i dåpen av Havyard Group sitt byggenummer 106, Sjoborg, på lørdag. Sjoborg er et Havyard 833-design, og er bygget ved Havyard Ship Technology AS (HST) i Leirvik.

Skipet er levert en uke før kontraktsdato. – Dette er takket være flott innsats fra alle involverte, sier prosjektleder Jobjørn Løland ved HST.

Sjoborg ble døpt av gudmor Linda Hèrdalur, og etterpå var det omvisning om bord før middag med taler og underholdning av den færøyiske artisten Lena Anderssen.

Rederiet, Supply Service, er svært fornøyd med det nye skipet som er det tredje Havyard-designet som er levert til rederiet på Færøyene. Det er det andre Supply Service-fartøyet som er bygget ved Havyards verft i Leirvik. Og om tre måneder er bygg nummer fire til færøyværingene klar for levering ved Havyards verft i Leirvik.

Trygve Solaas, Linda Hèrdalur, Jens Meinhard Rasmussen, Jan Kristoffersen, Tummas Justinussen, Osmund Justinussen, Geir Johan Bakke, Per Sævik
Verftsdirektør; Trygve Solaas (t.v) ved Havyard Ship Technology, gudmor; Linda Hèrdalur, direktør i Supply Service; Jens Meinhard Rasmussen, kaptein på Sjoborg; Jan Kristoffersen, sønn og far; Tummas og Osmund Justinussen i Supply Service, administrerende direktør i Havyard Group; Geir Johan Bakke og styreformann i Havila Shipping, Per Sævik er klare for nok en skipsdåp. Foto: Per-Jan Brekke.

– Det er en stilig og flott båt, sa en stolt Tummas Justinussen som er administrerende direktør i Sjöborg PF-gruppen, som inkluderer rederiet Supply Service. Justinussen trekker spesielt fram det gode forholdet til Havyard som avgjørende for at de har valgt å bygge fire båter fra samme firma.

Selskapet er bygget opp av Tummas sin far, Osmund Justinussen. Familieselskapet har eid nærmere 40 fiskebåter i løpet av like mange år, og satser nå tungt på offshore-industrien. Og det ser ut til at Justinussen har truffet spikeren midt på hodet. Havyard-skipet Sjoborg går nemlig rett fra dåp og ut i fast jobb for Statoil denne uka.

– Vi er glade og stolte over å ha levert et nytt skip til Supply Service. Dette er det første nybygget av Havyard 833-design som er levert, og vi har store forventninger til at dette blir et godt skip for reder og chartrer. At skipet nå går inn på fast jobb for Statoil tar vi som et tegn på at Havyard stadfester sin sterke stilling i markedet som leverandør av moderne og kostnadseffektive skipsdesign, sier verftsdirektør ved Havyard Ship Technology AS, Trygve Solaas.

Prosjekleder Jobjørn Løland ved HST legger til at støynivået om bord er svært lavt. – Det tilfredstiller nå Comfort klasse V2 som er en klasse lavere enn det som er spesifisert, sier Løland.