Verdens første fiskebåt med Green Passport

Frank Eilertsen og Per Magne Eggesbø
To gode naboer fra Eggesbønes på Sunnmøre; Per Magne Eggesbø (t.h.) fra rederiet Eros og Frank Eilertsen fra Metizoft AS undertegnet torsdag en omfattende vedlikeholdsavtale for rederiets nybygg MS Eros som skal leveres fra Larsnes Mek. Verksted i november.

«Eros» er det første fiskefartøyet som er bygget for å tilfredsstille kravene for å få miljøsertifiseringen Green Passport, og vedlikeholdsavtalen ble i dag undertegnet på fiskerimessen Nor-Fishing. Slik miljøsertifisering har lenge vært vanlig i offshore, og Eilertsen sier det er spennende å ha være med på det første prosjektet innen fiskeflåten. Det har vært tett samarbeid mellom Metizoft, rederi og verft i hele byggeperioden.

Per Magne Eggesbø sier til Maritimt Magasin at Eros er bygget slik at det i tillegg til fiske også kan brukes for havforsking og i offshoresammenheng. – Og vi merker at kundene blir mer og mer opptatt av at vi har en god miljøprofil, derfor prøver vi hele tiden å tenke miljøvennlig. Blant annet har vi satset på hybrid fremdriftssystem om bord, sier han, og legger også til at for rederiet er det mye mer kostnadseffektivt å satse på en slik miljøprofil helt fra starten, i stedet for å få en kostbar oppgradering etter hvert som det kommer strengere krav til dette.

Les mer både om denne vedlikeholdsavtalen, og om fiskerimessen Nor-Fishing i neste utgave av Maritimt Magasin.