Ønskereprise: Normand Oceanic bygges

Normand Oceanic
Normand Oceanic. Foto: © Harald M. Valderhaug.

Gjennom ni måneder fulgte vi utrustingen av Normand Oceanic, og publiserte videoer fra arbeidet ved verftet. I mai la vi ut en samlevideo som viste seg å være svært populær. Etter flere etterspørsler legger vi den nå ut igjen på fremsiden så flere kan få sett denne interessante videoen.

Normand Oceanic slo de fleste rekorder ved verftet på Sunnmøre. Blant annet er det montert en 400-tonns kran på konstruksjonsskipet fra National Oilwell Varco. Dette er den første hiv-kompenserende kranen som ble satt i drift fra kranprodusenten.

Normand Oceanic er designet for operasjoner verden rundt. Skipet har et skrog med lav motstand, som er designet for høy fart med lavt forbruk. Spesielt gode sjø- og stasjoneringsegenskaper trekkes også fram, sammen med god manøvrerbarhet, høye kapasiteter og god stabilitet.

Skroget er bygget i Tulcea i Romania. Under byggingen hadde Solstad folk på plass hele tiden. – Jeg tror nok rederiet fikk mye igjen for at de har hatt folk til stede i Tulcea. Utgangspunktet vi fikk levert til Brattvåg var av høy kvalitet. Vi har ikke møtt på noen større problem, og vi hadde kun én prøvetur med fartøyet. Dette skyldes at vi fikk god tid til å teste ut systemene før vi la ut, forteller prosjektleder for STX OSV Brattvaag sitt byggenummer 730, Sindre Hildre. Verftsdirektør Petter Alvestad synes samarbeidet med Solstad har gått utmerket. – Samarbeidet med Solstad har gått veldig, veldig bra. Jeg vil påstå at det er et av de beste prosjektene vi har hatt her noen gang. Selv om det er harde ord, så er det en realitet.

Reder for Solstad, Lars Peder Solstad, er fornøyd med måten problem har blitt løst på. – Vi har ikke hatt noen problemer som ikke ble løst. For de som er med daglig i prosjektet, så får en daglige problemer, men det har ikke vært noe uoverkommelig.

{hwdvideoshare}id=82{/hwdvideoshare}
Se videoen i høy kvalitet her.