Belle of Louisville (10/2011)

Belle of Louisville

Byggeår: 1914


Mange kom fram til riktig skip i konkurransen i nr. 10/2011. Riktig svar er «Belle of Louisville» – en av de eldste hjuldamperene fremdeles i trafikk på Mississippi. Vi gir ordet til leserne:

SVEINUNG BRUNO HANSEN Skipet er hjuldamperen «Belle of Louisville» som ble bygget i 1914 ved James Reese and Sons, Pittsburgh under nevnet «Idlewild». Dette er en skipstype som er spesielt utviklet for fart på Missisippielven og derfor stikker ikke mere enn 5 ft. Skroget er bygget i stål.

Skipet ble ombygget flere ganger og skiftet eiere. I 1947 ble hun gitt navnet «Avalon» og dette hadde hun til 1963 da hun ble restaurert igjen og forlenget til 191 ft 2 " og gitt navnet « Belle of Louisville».

Maskineriet består av to-cylindret dampmaskin som driver ett skovlehjul montert akterut. Hjulet har diameter 19 ft og lengden er 24 ft. Steamen leveres fra to kjeler av samme type som bruktes på jernbanen og har et arbeidtrykk på 200 psi (14 barG).

Med vennlig hilsen Sveinung Bruno Hansen, Oslo.

KARL ERIK LARSEN Skipet er «The Belle of Louisville», bygget hos Rees & Sons i Pitsburg, sjøsatt i 1914 og erklært National Historic Landmark i 1972. Opprinnelig navn var «Idlewild». Hun gikk først i rute mellom Memphis, Tennessee og West Memphis, Arkansas. I tillegg til passasjerer fraktet hun korn, bomull og tømmer. Hun kom til Louisville. Kentucky i 1931, og gikk i rute mellom Louisville og feriestedet Rose Island. Under 2. verdenskrig ble hun utstyrt for å skyve oljelektere på Mississippi. I tillegg var hun en flytende nattklubb for militærpersonell stasjonert langs Mississippi.

I 1947 ble hun solgt til J. Herod Gorsage og fikk navnet «Avalon», og hadde et langstrakt rutenett på Mississippi og sideelvene. I 1962 ble hun ble solgt på auksjon for 34 000 dollar, og fikk navnet «The Belle of Louisville». Et omfattende restaureringsarbeid måtte til for å bringe henne tilbake til fordums stolthet. Det ble bl.a brukt deler som ble hentet opp fra sunkne elvebåter på bunnen av Mississippi River. 30. april 1963 startet en ny æra med «The Great Steamboat Race» der «The Belle» kappkjører med «Delta Queen». Dette er blitt et årlig høydepunkt med tusenvis av tilskuere på Kentucky Derby Festival.

«The Belle» har ikke hatt en problemfri tilværelse. I august 1997 sank hun ved kai etter sabotasje fra et tidligere besetningsmedlem. 17 oktober 2009 kolliderte hun på Ohio River. Et uhell som fortsatt er under etterforskning. Båtens hjemmehavn er i dag Louisville, Kentucky, hvorfra det drives en utstrakt cruise- og chartervirksomhet.

Kilder: www.squidoo.com, www.steamboats.org

Med vennlig hilsen Karl Erik Larsen, Bergen.

ODD H. JOHANSEN Svar på Hva heter skipet i nr. 10, er «Belle of Louisville». Hun ble bygd av James Rees & Sons for West Memphis Packet Company i 1914. «Belle of Louisville» trafikkerer på Ohio River og har sin base i Louisville, Kentuky.

Med vennlig hilsen Odd H Johansen, Norddyrøy.

JAN FERDINANDSEN
Skipet heter «Belle of Louisville». Det hadde tidligere navnene «Idlewild» og «Avalon».

Skipet ble bygget i 1914 ved verftet James Rees & Sons, Pittsburgh, Pennsylvania. Opprinnelig eier var West Memphis Packet Co. Nåværende eier er Belle of Louisville Operating Board, Louisville, Kentucky, USA. Skipet ble bygget for passasjer- og fraktdrift, mens driften nå gjelder tur og turisme.

Skipet er 48 meter langt og 11 meter bredt, og det ble utstyrt med kullfyrt dampmaskin med ytelse på 400 hk. I 1953 ble kullfyringen byttet ut med oljefyr. «Belle of Louisville» har nå sin faste havneplass i Louisville, Kentucky.

Kilde: International Register of Historic Ships, av Norman J. Brouwer.

Hilsen Jan Ferdinandsen, Stavanger.

SØLVI ABRAHAMSEN HØGLI Jeg tror skipet i nr. 10 er «Belle of Louisville». Den var bygd i 1914 for Memphis Packet Co. Byggeverft var James Rees & Sons company, Pittsburg. Etter mye flytting rundt omkring og en håndfull forskjellige eiere, ble hun omdøpt til «Avalon» i 1948. Deretter solgt i 1950 igjen til Steamer Avalon Inc, og deretter til Jefferson County Fiscal Court i 1962 og ble da gitt tilbake navnet «Belle of Louisville».

I 1968 ble hun forlenget og ombygget. I årene som gikk ble bl.a. damporgelet solgt på auksjon, og erstattet med et 32 fløyters av kobber. Det skulle i årene som kom bli mye utskifting av deler og problemer med disse fløytene. Så sent som i 1988 ble de byttet ut med en kopi av de orginale fløytene.

En åpen ferskvannsventil holdt på å bety slutten for «Belle». Hun ble heldigvis raskt hevet og restaurert. I dag går hun på elven Ohio river hele året. Hun har blitt utstyrt med handikappheis og aircondition. Passasjerkapasiteten varierer litt med årstidene, men mellom april og oktober tar hun 750, og i lavsesongen november-desember 300.

Med vennlig hilsen Sølvi Abrahamsen Høgli, Brandal.

Vi sier takk til alle som har sendt oss informasjon om «Belle of Louisville» og så ønsker vi lykke til med denne utgavens konkurranse!
Skipsekspertkrus sendes til Odd H. Johansen og Sølvi Abrahamsen Høgli!
Vi minner om å ta med kildehenvisning når dere sender inn svar til oss. Maritimt Magasin forbeholder seg retten til å lagre og utgi alle innsendte bidrag også i elektronisk form. Red.