Ringen (01/2022)

Publisert: 03.01.2022 kl. 00.00 | Oppdatert: 03.01.2022 kl. 19.10
Foto: Jemar Norpower
Foto: Jemar Norpower

I november 2021 ble Ringen overlevert fra Jemar Norpower AS til Åkergutten AS v/Geir Ove Aaker. Sjarken er verftets bnr. 1655.

Ringen er en 10,66 meter dekket MALO sjark med ca. 4,45 meter bredde. Sjarken er egentlig en 36ft MALO, bare at den er kortet ned 33 cm på midten. Båten har stor dekksplass og lasterom på 16,5 kubikkmeter. Det rommelige styrhuset har en sittegruppe med panoramautsikt. Det er bysseseksjon barbord side oppe, med ovn og oppvaskmaskin. Sjarken er rigget for garn.

MASKINERI
Nogva Motorfabrikk AS har levert fremdriftsmaskineriet om bord i sjarken. Hovedmotoren er en 9,3 liters Scania DI09 70M, som yter 300 hk ved 1800 o/min. Gir er av type HC168. Sleipner Motor AS har levert hydraulisk sidepropell foran og en akter, begge av type SH 420. Hydraulikk og styring er levert fra Sleipner og Sea-Tek.

DIVERSE
Sjarken er rigget for garn med dekksutstyr fra Lorentzen Hydraulikk AS: 1200 kg garnhaler, garnlegger, bomvinsj/sving/løft. Dobbelt skylle/bløggekar er levert fra Smådal Mekaniske. Innredningen er levert av Troldmyr Møbelfabrikk AS. Styrestol kommer fra NorSap AS, og dører fra Libra-Plast AS. NDS Group AS har levert innvendige lys. Elektronikk er besørget av Retronic, mens en omfattende pakke med elektronisk utstyr er levert fra Navico. Fenderen er fra PUR Fender. Skipsutstyr har levert LED-søkelyskaster og LED-bauglys.

UTSTYRSLISTE
Hovedmotor: Nogva Scania DI09 70M Nogva Motorfabrikk
Gir: HC168 Nogva Motorfabrikk
Propellanlegg/aggregat:   Nogva Motorfabrikk
Sidepropeller/hydraulikk/styring:   Sleipner Motor
Fiskeutstyr/dekksutstyr:   Lorentzen Hydraulikk
Fender:   PUR Fender
Skylle-/bløggekar/containere:   Smådal Mekaniske
LED-flomlys/LED-bauglys:   Luminell
LED Søkelyskaster/bauglys:   Skipsutstyr
Innredning:   Troldmyr Møbelfabrikk
Styrestol:   NorSap
Dører:   Libra-Plast
Vinduer:   Strigin
Kabolabrenner:   Farco
Elektronikk:   Retronic
El-utstyrspakke:   Furuno Norge/ProNav

Kurt W. Vadset

redaksjon[a]maritimt.com

Lignende skip