Stokkafjord (07/2022)

Publisert: 28.06.2022 kl. 00.00 | Oppdatert: 28.06.2022 kl. 15.34
Foto: Boreal Sjø
Foto: Boreal Sjø

Boreal Sjø overtok i månedsskiftet april/mai ferja Stokkafjord fra verftet Sedef Gemi Endustrisi i Tyrka. Ferja er designet av Multi Maritime i Førde med designbetegnelsen MM 75 FE-EL, og dette var byggenummer 211 ved verftet.

Stokkafjord skal betjene sambandet Tjøtta–Forvik der den settes i trafikk i løpet av sommeren. Den ankom Nordland midt i mai etter en seilas på to uker fra Tyrkia. Den nye ferja er en plug-in hybridferje med biodiesel-backup. Den har en kapasitet på 60 personbilenheter og er universelt utformet, noe som betyr enkel og sikker tilkomst for alle passasjerer. Ferja blir meget energieffektiv med gode sjø- og manøveregenskaper, og vil også få et lavere støynivå enn konvensjonelle ferjer.

GODE FASILITETER
Om bord er svært gode fasiliteter for de reisende. Det blir flere forskjellige seteløsninger som bygger på mere moderne løsninger der det er mulighet til å sitte i grupper eller i egne stoler. Det blir kiosk om bord med et godt og variert vareutvalg. Det er også lagt vekt på gode boforhold for mannskapet.

– Boreal jobber for at våre transportmidler skal være så miljøvennlige som mulig, og vi skal være en pådriver for fremtidige bærekraftige mobilitetsløsninger, sier daglig leder Steinar Johan Mathisen i Boreal Sjø til Maritimt Magasin.

Det lokale nettselskapet har lagt til rette for nettoppgradering til Tjøtta og til Forvik der ferja skal lade i sin terminaltid. Infrastrukturen for lading er ferdigstilt, og skal igangsettes og testes i forbindelse med innfasing av ferja i rutedrift.

KLASSE
Stokkafjord er klasset i DNV med notasjonen 1A Ferry(B) Battery(Power) E0 ER(SCR) R4(nor). Den seiler med norsk flagg og med Hammerfest som registreringshavn.

MASKINERI
Hovedmotorene om bord er fire like DI16M motorer som er produserte av Scania og leverte av Nogva Motorfabrikk. Disse er koblet opp mot tilhørende Stamford generatorer, også leverte av Nogva Motorfabrikk. Fremdriften tas hånd om av to elektriske Azipull-thrustere, en i hver ende, som er av fabrikat Kongsberg Maritime.

Automasjon og kraftplattform er levert av Seam mens batteriene kommer fra Corvus. Marsis har levert brannvarsling og sprinklersystem.

DIVERSE
MOB-båt kommer fra Viking Norsafe Life-Saving Euipment og redningsflåter og MES evakueringssystem er levert av LSA. Dimo har levert det hydrauliske systemet og Teknoterm ventilasjonssystemer.

Møbler i innredningen kommer fra Ekornes og Maritime Montering, mens Norsap har levert styrehusstoler. Navigasjonssystemene er av merket Furuno mens CCTV kommer fra Zenitel. Jotun har levert maling til den nye ferja.

UTSTYRSLISTE
Hovedmotorer: 4xScania DI16M Nogva Motorfabrikk
Generatorer: Stamford Nogva Motorfabrikk
Propeller: Azipull Kongsberg Maritime
Automasjon/kraftsystem:   Seam
Batterier:   Corvus Energy
Brannvarsling/sprinklersystem:   Marsis
Styrehusstoler:   NorSap
MOB-båt:   Viking Norsafe Life-Saving Equipment
Redningsflåter:   LSA
MES-evakuering   LSA
Hydraulikksystem:   Dimo
Ventilasjonssystem:   Teknotherm
Møbler:   Ekornes/Maritime Montering
Styrehusstoler:   NorSap
Navigasjonssystem:   Furuno
CCTV-overvåkningssystem:   Zenitel
Maling:   Jotun
Design:   Multi Maritime
Klasseselskap:   DNV
Utvendige dører:   Libra-Plast

Frode Rabbevåg

frode[a]maritimt.com

Lignende skip