Nyheter
Herøy årets maritime kommune i Møre og Romsdal
Herøy kommune ble årets maritime kommune i Møre og Romsdal. Maritimt Forum nasjonalt skal kåre årets maritime kommune i Norge, og etter en sterk mobilisering blant de nominerte kommunene, så ble det Herøy kommune som gikk av med seieren i Møre og Romsdal.
– Dette er ei fantastisk anerkjenning av Herøy si viktige rolle i den maritime sektoren. Å bli årets maritime kommune løftar fram den store innsatsen Herøy- bedriftene gjer for å vere i front kvar dag.Den maritime næringa vår er stor, nyskapande og allsidig. Eg takkar alle som har stemt på Herøy som årets maritime kommune i fylket. Og eg oppmodar alle om å støtte Herøy som kandidat i den nasjonale kåringa, sier ordførar Tine Storøy.
EN AV ÅTTE KOMMUNER VIDERE
Maritimt Forum er en interesseorganisasjon som samler hele den norske maritime næringen. Våre 700 medlemmer nasjonalt har over tid bidratt til å utvikle en verdensledende og helhetlig maritim klynge. 130 av disse medlemmene representerer Maritimt Forum Nordvest.
Maritimt Forum samler både arbeidstaker- og arbeidsgiversiden i næringen, og representerer fellesinteressene til klyngen og er etablert med kontorer i hver av de åtte viktigste maritime regionene i Norge. I tillegg til Maritimt Forum Sentralt som er lokalisert i Oslo.
I fjor vant Harstad prisen som årets maritime kommune, med Averøya på en sterk 2. plass.
– Nå blir Herøy kommune vår kandidat inn i den nasjonale konkurransen om å bli Norges maritime kommune i 2025. Vinneren der blir avslørt på den maritime mottakelsen som Maritimt Forum har ombord på Statsråd Lehmkuhl under Arendalsuka tirsdag 12. august og frem til da vil det være mulig -og svært viktig, at det nå mobiliseres. For denne gangen er ikke 2. plassen godt nok, vi må gå for gull,! sier Britt Giske Andersen, daglig leder i Maritimt Forum Nordvest.
LANGE MARITIME TRADISJONER
Det er ikke tvil om at maritim næring er viktig for Herøy kommune, men også for fylket vårt. I følge Menons Verdiskapingsrapport som de har utarbeidet på oppdrag av Maritimt Forum, så bidrar næringen i kommunen til hele 3,7 mrd. i verdiskaping og står for en omsetning på hele 7.4 mrd.
Hele 1440 personer er sysselsatt innenfor det maritime i Herøy og næringen bidrar med hele 15 prosent målt i verdiskaping til næringslivet i Møre og Romsdal.
-Herøy kommune har en lang historie og stolte tradisjonar når det gjelder maritim næring knytt til havet, denne arven er en viktig del av kommunens identitet.
Den maritime næringa spelar ei stor og sentral rolle i Herøy kommune i form av at næringa bidreg betydelig med gode skatteinntekter, er gode samfunnsbyggarar med lokal patriotisme og ikkje minst, så skapar den maritime næringa gode og trygge arbeidsplassar. - Tine Storøy, Ordfører i Herøy
EGEN NASJONAL FAGJURY
Men å bli «Årets maritime kommune» krever likevel mer enn stemmer. En nasjonal fagjury avgjør nå konkurransen videre, og for de vil det handle om flere kriterier.
Ikke minst om det føres en næringspolitikk i kommunen som gir grunnlag for videre maritim vekst. Så nå blir jobben å løfte frem de gode historiene. Og det vet vi det er mange av i Herøy. En kommune med lange maritime røtter, strategisk plassert langs skipsleia og med utsikt rett mot storhavet og den store verden, så ser vi frem til å få bli bedre kjent med både kommune og næring fremover.
De øvrige kommunene som var nominert var Ulstein, Ålesund, Molde og Smøla. Alle hadde vært verdige vinnere, men denne gangen ble det Herøy som var en liten båtlengde føre.