Olympic Orion (06/2002)
Olympic Orion (06/2002)
Publisert: 06.03.2002 | Oppdatert: 30.12.2024
Dåpsarrangementet fant sted 4. juli og rederiet Olympic Orion KS som mottok skipet er med i Olympic Orion Gruppen som er administrert av Olympic Shipping AS i Fosnavåg med Stig Remøy som leder. Gudmor er mor til rederen og det var en flott tur for gjestene som fikk være med på turen inn Geirangerfjorden og påfølgende dåpsfest på Union Hotel.
Dette var sjette offshorefartøyet rederen Stig Remøy nå fikk overlevert og et syvende vil bli levert fra Ulstein Verft i desember i år. Prisen på «Olympic Orion» kom på 230 millioner kroner og med sine 91 m blir det det lengste fartøyet i flåten. Rederiet disponerer også et fiskefartøy.
Dette var bygg nr. 89 fra Brattvaag Skipsverft AS, som er en del av Aker Brattvaag Gruppen. Prosjektleder Bernhard Hansen ved verftet, har hatt ansvaret for å få utrustningen i mål, etter at skroget ankom Brattvåg fra Aker Tulcea i Romania i januar i år.
Fartøyet er konstruert av Marin Teknikk AS, Tjørvåg og er av typen MT6016. «Olympic Orion» er spesielt utrustet for undervannsoperasjoner, forsyningstjenester og rørtransport. Fartøyet er bygget i klasse DNV +1A1, E0, DynPos AUT(R).
FLOTT INNREDNING
Det er et kvalitetsskip rederiet har mottatt og det er lagt stor vekt på utrustningen. Mannskapet vil være på 11 personer pr skift, men fartøyet er utrustet for 60 personer. Det vil være behov for å ha så stor kapasitet ved f.eks. undervannsoppdrag. Dette har det også gjort nødvendig med store oppholdsrom, kontor og konferanserom. Og det er disse spesialrommene som har fått en ekstra flott innredning med dyre tresorter på vegger og dørk og de er også utstyrt med flotte møbler. Dette gir luksusfølelse på linje med hvilket som helst cruiseskip.
MASKINERI
Fartøyet har dieselelektrisk fremdriftsanlegg, som gir en økonomisk brennstoffbesparelse på 20-50% i forhold til konvensjonelle skip. Kraftstasjonen ombord består av 5 stk Caterpillar 3516 dieselmotorer, som hver er på 1901 kW. Disse gir blant annet kraft til Contaz 15 propellere som hver har en effekt på 2200 kW. Siemens har levert 5 generatorer, elektriske motorer og frekvensomformere til anlegget. Videre er det to Kamewa Ulstein thrustere type TT 2200 á 883 kW og en 360° Ulstein Aquamaster UL 1201 på 883 kW, som er elektrisk drevet. Havne-/nødaggregatet består av en Caterpillar 3408 dieselmotor med en Siemens generator på 462 kVA. Smøreolje er levert fra Castrol. Unitor har levert et CO2 brannslukkeanlegg for maskinrom og de har også levert skumanlegg. Sveiseutstyr er fra Møre Sveisesenter og Oksnes Sveis & Montering har levert sveisemaskiner. UV filter er fra Profinor. Leine Rør har montert SW Colling og AC anlegg. Varmforsinking av rør er utført av Vestsink.
AM Instrumentering har levert tankepeileanlegget, varmevekslere er fra Norco og kjeler fra Pyro. Ventilasjonsanlegget er det Miljø-Teknikk som har levert, mens pumper er fra Ing. Per Gjerdrum AS og Norco. R&M Industrier har tatt seg av isolering av maskinrommet, Sperre har levert kompressorer og Alfa Lavl og Christen Dale separatorer. Kjølemaskineri er fra Teknotherm.
DEKK
Brødr. Rogne AS har levert ankervinsj, kraner og hekkrull er fra Hydramarine AS og anker og kjetting fra Sotra Marine Produkter. Gurskøy Sveiseindustri har levert landgang og vinduer er fra Hydro Marine Aluminium og Trinoxx. Branndører er fra Norac Baggerød, vanntette skyvedører fra IMS og Vindusvisker Servi Moion Control. Mare Safety har levert Viking redningsflåter. Sandblåsing er utført av Vest Sandblåsing. Maling er fra International og katodisk beskyttelse fra Jotun.
INNREDNING
Maritime Montering har utført innredningsarbeidene ombord. De har også hatt ansvaret for levering av møblene. Beha Hedo bysseovn og Miele vaskeri har Mare Safety levert. Vakumtoalettsystemet er av type Jets og Tero Marine har levert vedlikeholdssystem. Sanitæranlegg er fra Johansen Maritime.
Elektriske installasjoner er levert av Haram Elektro AS, elektronisk utstyr av Emil Langva og DP-system fra Kongsberg Simrad.